Programul de mentorat urmărește să conecteze studenții (mentorați) care aspiră la o carieră de succes sau la un demers antreprenorial, cu membrii comunității de alumni (mentori) care au acumulat deja o experiență profesională, cunoștințe valoroase și sunt deschiși să le împărtășească.

Programul își propune să desfășoare activități de mentorat la nivelul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, contribuind astfel în mod direct la îmbunătățirea competențelor cheie în domeniile de interes ale studențiilor, acordându-le acestora un sprijin semnificativ din partea profesioniștilor (mentorilor) prin consiliere.

Scopul programului de mentorat:

  • Schimbul interactiv de idei și cunoștințe sub forma unei relații de mentorat;
  • Identificarea surselor blocajului persoanelor în relaționare;
  • Formularea corectă a scopurilor/obiectivelor și pașilor de urmat în atingerea acestora;
  • Facilitarea și sprijinul studenților în dezvoltarea de soluții proprii la provocările cu care se confruntă;
  • Dezvoltarea abilităților de luare a deciziilor și de rezolvare a problemelor.

Programul de mentorat vine în sprijinul tinerilor prin crearea unui cadru prin care ei vor putea interacționa cu alumni FEAA din diverse domenii, ce facilitează interacțiunea dintre mentori și mentorați. Ceea ce considerăm ca fiind important este abilitatea mentorilor de a-i inspira pe studenți, de a le împărtăși din greșelile și din succesele lor, iar acest lucru se întâmplă cel mai bine în interacțiunea acestora față în față. Mentorii ascultă ideile studenților, planurile de acțiune și întrebările, pentru a oferi un feedback constructiv și sugestii.

Mentorii sunt recunoscuți ca modele de urmat, care acționează în mod voluntar ca un consilier și „antrenor” pentru studenți. Majoritatea mentorilor care se implică în program sunt motivați de faptul că ei înșiși și-ar fi dorit să aibă un mentor pentru ai sprijini în demersul lor.

Cum se desfășoară?

Programul de mentorat se poate desfășura fie unu-la-unu (un mentor la un student) sau cu o echipă de studenți (un mentor pentru un grup mai mic de studenți).

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi o experiență online cât mai bună. Accept faptul că acest site folosește cookie-uri.